Programma

Wedstrijdprogramma
Het wedstrijdprogramma van jouw team kun je zien in de app van de Nederlandse Basketball Bond. (of zoek op Basketball.nl). Check voor de zekerheid altijd het programma in deze app, omdat daar alle eventuele wijzigingen worden verwerkt. Op onze eigen website kun je ook de wedstrijden zien per weekend, zie de links hiernaast in het menu voor de komende weekenden. Hier vind je ook de indeling voor de diensten.
Het wedstrijdschema in de NBB (sportlink) app is leidend boven het wedstrijdschema op de site.

Diensten thuiswedstrijden
Dit betreft fluiten, scoren en timen. Om een basketbalwedstrijd te kunnen spelen zijn er tenminste 2 scheidsrechters, 1 scoorder en 1 tijdwaarnemer nodig. De thuisspelende club moet deze leveren. Om alle thuiswedstrijden in goede banen te leiden worden alle spelende leden en ouders van spelende leden ongeveer 6 thuiswedstrijden per seizoen ingedeeld om te fluiten of te scoren. Ouders, spelers uit de U12 en U14 worden enkel ingedeeld om te scoren of timen. Spelers vanaf 14 jaar zijn vanuit de bond verplicht om een scheidsrechterscursus te volgen, het BS2-diploma.
 
Verhindering
Indien je verhinderd bent om te fluiten of scoren bij de aangewezen wedstrijd ben je verplicht om om zelf een vervanger te regelen. Als je niet op komt dagen en geen vervanging hebt geregeld wordt je geschorst voor de eerstvolgende thuiswedstrijd en moet je scoren bij je eigen team of wordt je dubbel ingedeeld voor diensten in de komende periode.
Uiteraard mag ruilen van dienst ook, graag dit even doorgeven aan de scheidsrechters van de betreffende wedstrijd.
 
Rayonwedstrijden
Bij de teams die in de rayon klasses of hoger spelen dient er nog een 3e persoon achter de tafel te zitten om de 24-secondenklok te bedienen. De bond regelt de scheidsrechters voor deze wedstrijden.