Programma

Programma
Check voor de zekerheid altijd het programma op dunk.nl omdat daar alle eventuele wijzigingen worden verwerkt. Een link kun je vinden op de pagina 'teams'.
Een overzicht van alle wedstrijden van de hele vereniging: klik hier.

De NBB heeft een duidelijke website gemaakt over de regels.
Wil je je kennis nog even opfrissen ga dan naar de site van de basketballmasterz! 


Diensten - fluiten, scoren en timen
Om een basketbalwedstrijd te kunnen spelen zijn er tenminste 2 scheidsrechters, 1 scoorder en 1 tijdwaarnemer nodig. Bij de teams die in de hoogste klasses en Landelijk spelen worden de scheidsrechters door de NBB aangewezen, maar dient er nog een 3e persoon achter de tafel te zitten om de 24-secondenklok te bedienen.
Om alle thuiswedstrijden in goede banen te leiden worden alle spelende leden vanaf U16 ongeveer 6 thuiswedstrijden per seizoen ingedeeld om te fluiten of te scoren. Spelers van U 14 worden ingedeeld om te scoren of timen. Dit wordt bijgehouden door de secretaris.

Vanaf 14 jaar ben je verplicht om een scheidsrechterscursus te volgen, F-diploma.

Indien je verhinderd bent om te fluiten of scoren bij de aangewezen wedstrijd wordt je verzocht om zelf een vervanger te regelen. Als je niet op komt dagen en geen vervanging hebt geregeld wordt je geschorst voor de eerstvolgende thuiswedstrijd en moet je scoren bij je eigen team.
Bij de thuiswedstrijden van de jongste jeugd doen wij een beroep op de ouders om achter de tafel plaats te nemen.